top of page
Käthe Staallekker zangles zangeres
Käthhe Staallekker, zangeres actrice
Käthe Staallekker, zangdocent, zangeres, zangles

Biografie - Käthe Staallekker

 

Käthe Staallekker is geboren in Danbury - Connecticut in Amerika, ze is de middelste uit een gezin van drie kinderen. Al heel jong begon Käthe gepassioneerd met toneelspelen en het maken van muziek.

 

Op 5-jarige leeftijd is Käthe begonnen met vioollessen. Ze startte snel daarna bij het 'Viotta Jeugd Orkest' en groeide uit tot een bevlogen violiste. Ze heeft met het 'Viotta Jeugd Orkest' verscheidene tournees gedaan door Europa, waaronder in Wenen, Praag en grote delen van Italië. Naast vioolspelen is Käthe op 11-jarige leeftijd met zanglessen begonnen en paste deze direct toe in allerlei zang- en musicalprojecten. Zo combineerde zij de vooropleiding Conservatorium Klassiek Zang -  Den Haag, vioolspelen en musicalvoorstellingen met haar VWO-opleiding.

 

Op 18-jarige leeftijd deed zij auditie voor de opleiding Musicaltheater aan de dansacademie in Tilburg en werd direct aangenomen. Hier heeft zij haar propedeuse met lof gehaald en is vervolgens overgestapt naar de opleiding Muziektheater aan het conservatorium in Tilburg, hier studeerde ze als bijvak viool. Door haar achtergrond op de dansacademie mocht zij tijdens haar gehele conservatoriumopleiding de danslessen op de dansacademie volgen en studeerde ze als extra keuzevak  Regie – Director. Tijdens haar studie heeft ze stage gelopen in de musicalproductie Grand Hotel, een experimentele voorstelling op locatie, geregisseerd door Ursul de Geer. Naast haar opleiding in Tilburg heeft Käthe zang-, spel- en danslessen mogen volgen in Londen bij de professionele musicalopleiding aan de Mountview Academie of performing Arts en in New York bij het Broadway Dance Center.

 

In 2011 is Käthe cum laude afgestudeerd met een 9 voor haar eindexamen en had direct de mogelijkheid om te starten in  Aspects of Love, een musical van Joop van den Ende, geregiseerd door Paul Eenens. Gelijk na deze productie werd zij gevraagd voor de musical Love Story, eveneens van Joop van den Ende, Stage Entertainment. Hier was zij naast haar rol in de cast ook Dance Captain. Afgelopen seizoen was Käthe te zien in de theatertour Het zandkasteel, als prinses Sassa.

 

Naast haar werk als uitvoerend musicalartiest geeft Käthe al jaren zang-, spel- en dansles en is onder andere gespecialiseerd in het geven van auditietrainingen, podiumpresentatie en verschillende zang- en ademhalingstechnieken. Ze heeft ruim 3 jaar gewerkt als zangdocent bij de Muziekschool Haenen Muziek in Voorburg en op dit moment geeft Käthe zangles vanuit haar eigen zangstudio aan huis. Verder geeft zij workshops, choreografeert en regisseert ze verschillende voorstellingen, waaronder de musicals Spamalot – Monty Pyton en You’re a good man Charlie Brown. Ze heeft verscheidene showcases en revuevoorstellingen begeleid.

 

In het theater is zij op dit moment te zien in de kindervoorstelling Sprookjesboom de musical - Het wonderlijke muziekfeest, hierin vertolkt zij de hoofdrol. Sprookjesboom de musical is een theatertour geproduceerd door het Efteling theater producties.

bottom of page