top of page

Tom (23 jaar):
Voor mijn 23ste verjaardag heb ik zanglessen gekregen van mijn ouders. Vanaf mijn 16de heb ik gezongen in diverse projecten van school en de kerk. Het optreden voor een publiek doet mij iedere keer wat en dan is het natuurlijk leuk als je dan ook nog aardig zingt. Hierover heb ik nooit echt twijfels gehad maar echt zangles had ik nooit gehad, en langzamerhand was ik hier wel aan toe. Via via kwam ik terecht bij Käthe. Door de relaxte persoonlijkheid en werkwijze van Käthe voel ik mij erg op mijn gemak, dit is erg belangrijk voor mij. Zingen is immers een hobby en dan is het fijn als je dat op een zo’n leuk maar ook uitdagende manier kan uitoefenen. Door een combinatie van uitdagende oefeningen en het leuk maken en houden van zingen is zangles voor mij iedere keer weer een cadeautje. Ik ben inmiddels alweer bijna 24 en ben nog lang niet van plan om te stoppen. Dus weet waar je aan begint ;)

 

 

Joyce (34 jaar):

"Al vanaf dat ik een klein meisje was, zong ik graag. Ik heb op jeugdkoor en tienerkoor gezeten en het kerstdiner bij mijn ouders thuis verloopt ook nooit zonder een stille nacht, heilige nacht concert samen met mijn zussen en moeder.

 

Van mijn zus had ik al gehoord dat ze zangles bij Käthe had en toen zuslief tijdens een huiskamer concert het kippenvel op mijn armen en de tranen in mijn ogen zong, besefte ik me dat ik dat ook wilde!! De eerste 10 minuten van mijn eerste les, stond ik met zwetende handpalmen en een rode kop een beetje te zingen op mijn manier. Een paar oefeningen later en de heerlijke, duidelijke uitleg van Käthe, zorgden voor een andere Joyce; schaamte maakt bij haar plaats voor trots en als het niet het niet lukt, gaan we samen op zoek naar een manier waarop het wél gaat. Die interactie vind ik super! Aan het einde van de les zit ik vol energie, heb ik liedjes gezongen die ik mooi vind èn het klinkt ook nog eens ergens naar!

 

Wat ik fantastisch vind, is  dat de lol van het zingen weer helemaal terug is en daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Onder de douche doe ik mijn oefeningen en mijn wandelingen met de hond verlopen ook niet meer in stilte. Ik merk in ieder geval al een groot verschil en ik hoop de buren ook!"

 

 

Romke (17 jaar):

"Hallo, ik ben Romke. Ik heb al ongeveer 3 jaar zangles van Käthe. In het begin vond ik het nog heel erg eng om überhaupt voor iemand te zingen (Käthe inclusief!). Maar ze heeft mij geholpen over mijn angst heen te komen en nu vind ik het juist leuk om voor mensen op te treden. Natuurlijk vind ik het nog wel een beetje eng, maar de angst weerhoudt mij in ieder geval niet meer van zingen. Käthe vraagt mij om de paar lessen wat ik wil leren, en dan werken we daar de volgende lessen aan. Käthe geeft niet alleen maar zangles, ze is ook een luisterend oor voor als je problemen hebt  en geeft dan goed advies. Zingen gaat om emotie, en ze heeft het snel door als er iets mis is (ik spreek uit ervaring). Ze pusht en helpt je om echt het beste uit je te halen. Ze vertelt je wat je goed en fout doet, en helpt je om nóg beter te worden."

 

 

Erica (35 jaar):

"Volgens mijn moeder zing ik al sinds ik kon praten. Daarna volgden het kinderkoor en het tienerkoor en toen belandde ik bij COV Leidschendam waar ik nog steeds zing.
Een aantal jaar terug kwam voor mij de behoefte om mezelf te verbeteren en ben ik zangles gaan nemen. Eerst 2 jaar bij iemand anders en ook daar heb ik veel geleerd. En sinds ongeveer mei 2014 kwam Käthe met zangles op mijn pad.
Na een proefles was de keuze snel gemaakt: ik zou overstappen. Tijdens haar lessen kun je helemaal jezelf zijn en laten horen wat je kan. Käthe probeert het beste uit jezelf te halen met haar opbouwende commentaar en schoonheidsmomentjes (het stukje was dan zo mooi, dat dat meteen wordt geëvalueerd)
De lessen zijn zeer gezellig en ongedwongen. Ik sta iedere les weer versteld van wat ik samen met Käthe uit mezelf weet te halen.
"

 

 

Zangles aan huis:


Moeder van Noor: (Noor: 9 jaar & Merijn: 10 jaar)

"Ik heb Käthe leren kennen als een enorm enthousiaste en professionele zanglerares. Käthe geeft mijn dochter en een vriendinnetje samen zangles bij ons aan huis. Mijn dochter verheugt zich altijd op de zanglessen en loopt dan ook de hele week vrolijk te zingen in huis. Tijdens de zanglessen moeten de meisjes hard werken (ik kan alles goed horen) maar ze gaan dan ook enorm vooruit. Käthe geeft de meisjes tijdens de zangles zelfvertrouwen en ook veel plezier!"

Ervaringen van leerlingen en oudleerlingen

 

bottom of page